post

Глобалните консултанти по недвижими имоти Jones Lang LaSalle (JLL)  предвижда увеличение на директните инвестиции в бизнес имоти с 30 % повече спрямо миналата година, като така те ще достигнат 90 млн. Евро пише Property EU.

В свой нов доклад за Европа, Близкия Изток и Азия, или т.нар. EMEA зона експертите пишат, че за първите три месеца на годината обемът на инвестициите е достигнал 20 млрд. евро. Това представлява ръст от 75% в сравнение с 12-те млрд. евро, отчетени за същия период на миналата година, но и с 15% по-нисък в сравнение с последното тримесечие на 2009 г., когато той е бил 25 млрд. евро.

Великобританския пазар реализира една трета от общия обем на сделките, а инвестираната сума се изчислява на  7,8 млрд. евро, което е почти непроменено от предходното тримесечие.
Според Ричард Блоксъм, директор Капиталови пазари за Европа, Близкия Изток и Африка в JLL, pървото тримесечие на годината обикновено е едно от най-слабите, защото инвеститорите не бързат да приключват сделки, както това става към края на годината.  „Обикновено първото тримесечие е с 20-30% по-слабо от последното тримесечие, така че ние не приемаме спад от 15% като знак за забавяне на пазара”, добавя той.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *