post

Първа копка на лот 2 на магистарала „Тракия”, участъка  между Стара и Нова Загора ще бъде на 3 май. Това обяи пред BTV министъра на регионалното развитие и благосутройството Росен Плевнелиев в интервю за сутрешния блок.

„Днес (бел. ред- 23 април) подписваме договора за Л от 2 на „Тракия” с фирмата, която е избрана, а след десет дни ще бъде и първата копка”, каза той. Решението за изграждането на магистралата е взето още през далечнара 1964 година, но реализацията предстои едва сега, подчерта още министърът. Срокът, определен за завършването е 35 месеца, а изпълнението ще став по всикчи правила на Европейската комисия. На 27 април предстои подписването и за Лот 3 на магистралата.
„Засега всички министерства и институции се движат паралелно и по график, което е и причина всичко да върви”, допълни Плевнелиев.

Магистрала „Тракия” ще бъде готова и пусната през лятотот на 2012 година, като тя заедно с всикчи обекти от национално значение се ползва с приоритет от правителството.

Що се отнася до инциднтът на магистрала „Люлин”, при койот загинаха трима работници, министър Плевнелиев заяви, че вървят проверки, а до дни ще бъде дадена и пресконференция, на която ще бъдат изложени причините и виновните за инцидента. По думите ми това е една изключително тежка за изпълнение магистрала, но това не е повод от Надзорната фирма да не се спазват изискванията за безопасност. „Вина за инцидента имат и изпълнителя, и инженера, и надзора”, подчерта Росен Плевнелиев.
До края на годината магистралата трябва да бъде завършена по „същински”, това означава, че по нея ще могат да пътуват автомобили. Окончателно завършване ще бъде май месец, когато ще бъдат изпълнени и всички допълнителни елементи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *