post

Първата площадка за фитнес на открито се намира в Южния парк в столицата и вече започна да работи. Съоръженията бяха открити от главния архитект на София Петър Диков, а на церемонията присъстваха районни кметове, депутати и представители на спортни клубове.

Петте фитнес-уреда са дарение и са направени от материал, който издържа на различни атмосферни условия. На всеки от тях има подробно описание за неговото използване.

Главният архитект посочи, че това няма да е единственото подобно съоръжение в София. Такива ще бъдат монтирани още в Западен и в Източен парк.

По думите на районния кмет на Триадица Евтим Евтимов съвсем скоро предстои откриването на още едно съоръжение от подобен тип в Южния парк с дарение от друга компания. Освен това има готови проекти за реновиране на алеи и подмяната на осветлението.

Междувременно стана ясно, че благодарение на протеста на повече от 17 хиляди души в социалната мрежа “Фейсбук”, общината спря изграждането на атракционно съоръжение в парка.

Припомняме, че преди десетина дни на реституиран парцел започна строеж на атракционни съоръжения. “Аз си го отчитам като моя грешка, защото винаги досега нещата трябва да се решават изцяло. Ще намерим точно правната схема, за да спрем реализацията”, отбеляза Петър Диков пред BTV .

В момента в Южния парк има близо 300 декара частна собственост. Ако всички те бъдат застроени, паркът може да изчезне. Главният архитект на София Петър Диков твърди, че общината прави всичко възможно да запази всеки метър зеленина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *