post

Специализираният общински приватизационен фонд ще отпусне 2 млн. лв. за изграждането на велоалеи в софийския квартал „Младост” 1, пише в-к „Пари”. Тяхната дължина е близо 5 км и трябва да свързват различните части на квартала с метростанцията.

Проектът предвижда да бъдат изградени още паркинги за колелетата, както и да се направи рехабилитация на тротоарите по трасетата.

Идеята и планът за строителството на велоалеите е готов още миналата година. Проектът предвижда те да бъдат направени като самостоятелни трасета, а не да са   част от тротоара.

Подобна велоалея вече е построена на бул. „Цар Борис III”. Трасето трябва да достига до големите зелени площи в квартала и бул. „Цариградско шосе”. Целта на тяхното строителство е намаляване на трафика.

Специализираният общински приватизационен фонд предвижда инвестиции и в още няколко проекта. Със средства от него трябва да се ремонтират две административни сгради в Столичната община. За възстановяване на зданията на ул. „Париж” 1 и в район „Средец” се предвиждат 2.3 млн. лв.

С пари от него ще финансират и изграждането на части от информационната система на общината. Тя включва системата за обслужване на граждани и фирми, финансово-счетоводната, за местните данъци и такси, както и за обществените поръчки и договорите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *