post

Гръцката компания „Актор”, която спечели търга за строителство на Лот 3 на магистрала Тракия ще осигури над 1000 работни места, като целта е поне 80-90% от работниците да бъдат българи. Това съобщи ръководителят на проекта за България Николаус Хаджитеодосиу на пресконференция, организирана от фирмата.

Не искаме да използваме подизпълнители, за да нямаме ограничения в надзора на техническия персонал, имаме система за всекидневно контролиране на качеството и на производителността на труда, добави той.

Според Хаджитеодосиу предложената от „Актор” цена (1,6 млн. евро на км без ДДС) е напълно реална, а като преимущество той изтъкна достатъчното време за подготовка на офертата за Лот 3.

„Имахме време да проучим терена и да намерим материали от по-близки места, което направи нашата цена по-конкурентоспособна.”, добави той.

В отговор на журналистически въпрос за бъдещето на компанията в България, представителите завиха готовност да участват и в други инфраструктурни проекти.

В България Актор работи от две години и е изградила и два завода за рафинерията Лукойл Нефтохим Бургас. Участвала е в обновяването на сградата на Пловдивската опера.

Актор е най-голямата строителна компания в Гърция, с 45% дял на местния строителен пазар. Работи основно в страните от Персийския залив и в Източна Европа. Поддържа около 70% от пътната мрежа на Гърция и е фокусирано върху възобновяемите източници от енергия, като вече има приключени проекти. Компанията изпълнява различни инфраструктурни проекти – пътища, мостове, тунели. Построили са голяма част от съоръженията за олимпийските игри в Атина през 2004-а година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *