post

Mourjan Marinas, дубайският инвеститор в лускозни проекти и мениджър на редица яхтени пристанища , подписа договор с руска компания за реконстрикция на пристанището в Сочи, курортът който ще бъде домакин на Зимните олимпийски игри през 2014 година.

Договорът с руската компания Sochi Grand Marina включва създаване на комплекс със смесено предназначение с пристанище за 300 яхти, круизен терминал за пътници, както и висок клас магазини, жилища и хотел, който да приеме гости по време на Олимпиадата. По-късно Sochi Grand Marina ще се превърне в целогодишна дестинация за местните жители.

Проектът ще струва 280 млн долара и ще бъде готов през март 2013 година. По-късно, през 2016 година ще бъде реализиран още един петзвезден хотел, пътечка за разходки и луксозен апартхотел.

Според Майкъл Хоругън, изпълнителен директор на Mourjan Marinas, руският пазар има голям потенциал в  развитие на яхтените пристанища, а Sochi Grand Marina ще трансформира напълно порта в Сочи, както за олимпийските игри, така и в дългосрочен аспект.  „Този проект ще бъде определящ и за региона.” , добавя той.

“Пристанището в Сочи ще се превърне в първокласна яхтена марина, а това ще бъде първото професионално пристанище, уникално за черноморския бряг.” , заяви Константин Сакхаров, изпълнителен директор на Sochi Grand Marina.

Този проект в стратегически за компанията Mourjan Marinas, както за руския пазар, така и за черноморския регион около Сочи. Целта на проекта е да осигури най-добрите международни стандарти в дизайна, сигурността и обслужването.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *