post

На 2 август стартира строителството на Лот 3 от АМ „Тракия”, a две седмици преди това, на 15 юли, ще бъде подписан договорът с избрания изпълнител – българското подразделение на гръцката компания АКТОР. Това каза председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Божидар Йотов в интервю за Информационна агенция КРОСС. „Днес е последният ден за обжалване на решението на комисията”, допълни той.

По повод коментарите, че цената, предложена от гърците, е нереално ниска и те няма да могат да се справят със изграждането на участъка от Нова Загора до Ямбол, Йотов заяви, че фирмата отговаря изцяло на техническите и финансови  изисквания и, че очаква строителството да приключи в срок.

„Цената която е предложена е най-ниска в сравнение с предложенията на всички останали участници и е в съответствие с изискванията на процедурата. В договора са заложени тежки неустойки и санкции за изпълнителя при евентуално забавяне от тяхна страна”, посочи шефът на АПИ. И припомни, че споразумението не позволява промяна на цената.

На 21 юни изтича срокът за подаване на предложения за консултант по изграждането на Лот 4 Ямбол-Карнобат. Те ще бъдат отворени още на следващия ден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *