post

Магазин оте веригата Mr.Bricolage отваря врати в Нови Сад, Сърбия днес, съобщава DarikNews. Популярната верига от типа „направи си сам” e на сръбския пазар от края на 2009 г., когато беше открит първият магазин в Ниш.

Магазинът е част от голям търговски комплекс в центъра на града, с площ 2400 кв.м и ще предлага над 20 000 стоки за дома и градината. Клиентите му ще могат да се възползват и от редица допълнителни услуги като рязане на дървени плоскости, тониране на бои, ушиване на пердета, изработка на ключове. Благодарение на Mr.Bricolage в Нови Сад ще бъдат разкрити нови 35 работни места.

Защо веригата реши да стъпи на сръбския пазар обяснява Андрей Евтимов, изпълнителен директор на Доверие Брико – компанията, която управлява магазините и в Сърбия: „Преценихме, че нашият пазар е доста малък, а икономиките и географската близост на съседните страни позволяват да помислим за една по-голяма структура и там. Така ще умножим ефекта няколко пъти”, казва Евтимов.

След Ниш и Нови Сад магазини Mr.Bricolage предстои да бъдат открити в още два сръбски града. В столицата Белград и в Суботица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *