post

Два нови магазина на австрийската верига за хранителни стоки BILLA – един в Добрич и един в София отвориха врати.  С тях обектите на компанията станаха 74 за страната, като само в София те са 15.

Магазинът в Добрич е втори от веригата в града и се намира на площад Свобода. Разположен е на 921 кв.м. търговска площ и разполага с 5 каси.

Новият супермаркет на софийския бул.Черковна №38 е от по-малките формати на веригата, подобно на BILLA при Университета. Магазинът разполага с 4 каси за обслужване на клиентите, а търговска площ възлиза на 566 кв.м.

Откриването на нови обекти ще продължи през септември, когато се очаква да отворят врати още 3 супермаркета от веригата. През същия месец ще стартира и специална промоция по повод 10-годишнината на компанията в България.

В средата на м.юни BILLA откри собствената си логистична база край Елин Пелин, която позволява оптимизация на съхранението, транспорта и комуникацията с доставчиците на компанията. Инвестицията в съоръжението е на стойност 23 млн. лв., най-голямото еднократно вложение на австрийската верига у нас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *