post

Милион и половина лева за изграждане на пътен възел Качица са наредени и се очакват най-късно в понеделник по сметките на община В. Търново, съобщава кметът Румен Рашев, цитиран от DarikNews. Парите са част от общо четири милиона и половина лева, договорени през май при последното споразумение за доизграждане на Качица между Община В. Търново и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Следващият транш се очаква в средата на август.

Първият транш от държавните пари отпуши строителството на кръстовището, което до месец май бе замразено заради липса на пари.

Към този момент пътната част е завършена в рамките на осигуреното финансиране. Извършена е работа по цялата подземна инфраструктура, поставени са два пласта на пътното платно, шахти, бордюри и пътни знаци.

Вече е започнала подготовката за полагане на износващия слой върху платното. Предстои да започнат  строителните работи по завършващия слой, за които осигурено допълнително финансиране в размер на 650 000 лв от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Макар че все още няма подписан анекс или допълнително споразумение между общината и министерството за държавната субсидия, имаме уверението, че парите ще бъдат осигурени, каза кметът.

На извънредна сесия съветниците гласуваха общината да отпусне 265 000 лева от бюджет, които да позволят завършване на пътното съоръжение и пускането му в експлоатация  още този месец. С тях ще се изпълнят светофари, улично осветление, озеленяване и тротоари на пътния възел.

Откриването на ПВ “Качица” е планирано за 17 или 18 юли.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *