post

Руската инвестиционна компания AFI Development обяви, че в началото на декември в Москва ще отвори врати техният най-нов проект – търговският център Mall of Russia.

Молът ще бъде с площ от близо 180 хил. кв.м, ще разполага с 305 магазина, супермаркет с площ от 2 400 кв.м, а сред най-забележителните екстри е мултиплекс с 1154 места,с 4D и 5D  технологии, огромни екрани за излъчване на концерти на живо, футболни мачове и състезания от Формула 1. Така Mall of Russia ще се превърне в един от най-големите в Европа новооткрити центрове.

Според PR директорът на AFI Development Director, концепцията е центърът да бъде място както за високия клас и луксозния сегмент на пазара, така и за средния потребител. По думите й целта на инвеститорите е  Mall of Russia да се превърне в най-модерния шопинг и развлекателен център и едновременно да предлага луксозен дизайн и приятна атмосфера.

Едно от ключовите предимства на комплекса е локацията му в ултра модерния московски бизнес център Moscow City, където се очаква да бъде съсредоточен финансовия сектор на столицата.

Местното подразделение на Colliers International, компанията консултант, заявяват, че досега са отдадени под наем 40% от площите, а до отварянето се очаква те да бъдат  около 70-75%.

Редица от най-големите глобални брандове вече са потвърдили своя интерес към присъствие в мола, като сред тях са Marks & Spencer, Gap, H&M, Zara, Next, Bodyshop, както и най-голямата руска компания за търговия на дребно X5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *