post

До 15 дни ще бъде изработен план, който да разясни кои лотове по проектите „Транзитни пътища V” и „Рехабилитация на пътната инфраструктура” трябва да завършат през тази година, кои от тях могат да се отложат за следващата и кои да се спрат. Това стана ясно на проведената вчера среща между министър Росен Плевнелиев, председателят на УС на АПИ Божидар Йотов, Камара на строителите в България и Браншова камара „Пътища”.

Когато планът бъде готов, предстои още една среща в същия формат, за да се набележат следващи действия за решаване на казуса.

От Агенция „Пътна инфраструктура” съобщиха, че се водят индивидуални разговори с фирмите изпълнители, за да се прецени какви дейности до момента са извършени на обектите и какво е необходимо още да се прави по тях. Въз основа на проведените анализи, обектите ще бъдат разделени в съответните групи.

По предварителна информация към 31 юни 2010 г., общо около 62 млн. лв. са необходимите средства за довършване на работата по отделните пътни проекти.

Според финансовите меморандуми, проектът за “Рехабилитация на пътната инфраструктура”, финансиран от Световна банка, трябва да приключи през следващата година. Крайният срок на проект „Транзитни пътища V”, изпълняван чрез заем от Европейската инвестиционна банка, е 2013 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *