post

Международна медия нае 1 040.5 кв.м. нови офис площи в Полиграфия Офис Център. Наетото пространство в сградата е на първия етаж и ще бъде използвано за нюзрум на международна медиа. Тя стъпва на родния пазар с партньорството на българска фирма, която е и наемател в сделката, съобщават от посредника по сделката Forton International.

Компании от различни сектори се активизират в търсенето на нови и функционални офис площи. Интересът към Полиграфия Офис Център се обуславя от наближаването на пусковия срок на комплекса през октомври 2010 както и от изключително комуникативната му локация, коментират специалистите от Forton, като напомнят, че месец по-рано бе сключена и друга сделка за търговската част на проекта със супермаркет Пикадили.

„Полиграфия Офис Център е изключително подходящ за компании, чиято дейност изисква добра комуникативност на локацията. Сградата се намира в началото на бул. „Цариградско шосе” до Орлов мост, което дава възможност за бърз и лесен достъп до нея с автомобил, метро и градски транспорт. В непосредствена близост до проекта е и административния център на столицата.”, коментира Владислав Кайзеров, мениджър Офис площи във Forton. Близостта до редакциите на някои от най-големите издания в страната прави мястото идеално за дейността и функциите на една медийна компания.”, допълва още Кайзеров.

Полиграфия Офис Център е комплекс клас А с отличаваща се концепция, съчетаваща модерни офис площи със сграда, която има историческа стойност, построена през 1950 г. Комбинацията от стара архитектура, локация и съвременни технически характеристики правят концепцията уникална за българския пазар на офис площи.

Комплексът  разполага с 16 500 кв.м. модерни офис площи и над 2 200 кв.м. търговски площи., с РЗП от 21 000 кв.м. На разположение на наемателите ще има  над 200 паркоместа. Сградата е оборудвана с най-съвременна BMS система за управление на техническото оборудване, която повишава безопасността и ограничава експлоатационните разходи на комплекса.  В сградата правят впечатление просторните помещения със светла височина от 3,20 м, които отличават проекта от всички останали.

Към момента сградата е на етап довършителни работи. Напълно завършен е интериорът на офисите в комплекса. Работи се и по завършването на вътрешните паркинги и централния вход, коментират от Forton.

Инвeститор в Полиграфия Офис Център е BLD Офис Парк – компания, джойнт венчър на BLD и Northrige Capital.  BLD е част от групата на AG Capital, най-големия холдинг, специализиран в сферата на недвижимите имоти в България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *