post

Инвестиционната компания GreenLife откри своя 6-и пореден комплекс на Южното Черноморие. Paradise Dune Resort е най-мащабният проект на компанията, както и най-големият ваканционен комплекс, изграден в района на Созопол от началото на кризата до момента. Курортът се намира на 5 минути южно от Созопол, в посока Дюни. Състои се от 12 сгради с 363 апартамента, разположени сред близо 20 000 кв.м. зелени площи. Ресторант, магазини, 2 басейна, детски кът, футболно игрище и тенис кортове, както и баскетболна площадка са част от допълнителните съоръжения, които комплексът предлага.

Всички имоти от първата фаза на комплекса са продадени още на зелено, като 98% от тях са закупени от руснаци и граждани на бившите руски републики. Два от големите апартаменти са собственост на наши сънародници.

„Когато стартирахме продажбите преди малко повече от две години, кризата тепърва навлизаше на пазара. Планирахме и проектирахме имоти, които отговарят максимално на изискванията на руските купувачи, което много ни помогна в реализацията.”, признава Мариана Даскалова, търговски директор на GreenLife. „Друг много значим фактор се оказа липсата на качествена конкуренция – новостроящи се луксозни апартаменти в близост до морето и уредена инфраструктура са рядкост, въпреки голямото на пръв поглед предлагане.”

Едва 14% от собствениците са имали инвестиционни намерения, закупувайки имота. Затова само 50 от всички налични апартаменти се отдават под наем във времето, в което не се използват от руските клиенти или техните семейства. За разлика от пазара на продажби, този на наеми се владее на 90% от българите. Сънародниците ни предпочитат да наемат за период от две седмици до един месец, което им позволява при минимален разход да се възползват от преимуществата на големия затворен комплекс.

„Инвестицията в първата фаза на комплекса възлиза на 35 милиона лева. Поехме риск предвид затруднената икономическа ситуация и значителния й негативен ефект върху сегмента на ваканционните имоти. Но продажбите, които реализираме към момента, са показател, че сме избрали добър и успешен модел – прецизно изработен проект с добра локация, качествено изпълнение и дългосрочни контакти с партньори на руския пазар, където близо 80% от всички купувачи се доверяват само на своите агенти.”, споделя Tеофил Петров, Изпълнителен директор на GreenLife.

До два месеца ще бъде завършена и втората, изграждаща се в момента част от комплекса. Тази фаза се състои от 8 самостоятелни сгради с общо 130 апартамента и 15 самостоятелни къщи. Около 80% от тях вече са намерили своите купувачи.

„Ако динамиката се задържи и руснаците продължат да инвестират във ваканционни имоти в България, през септември GreenLife ще пусне още една фаза от Paradise Dune Resort”, коментира Мариана Даскалова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *