post

Бившето кино „Изток“ е било купено от подразделението на австрийската верига супермаркети БиллаБилла Недвижимости ЕООД , за сумата от 1,43 млн. евро. Това съобщава investor.bg, позоваваки се на информация от инвестиционния фонд Trans Balkan Investments Limited (TBIL), преди Equest Investments Balkans Limited. Фондът притежаваше киното чрез своето 100% дъщерно дружество Pelican.

Equest обяви, че планира продажбата на киното още преди две години. Първоначалните му планове предвиждаха сградата на киното да бъде разрушена и на нейно място да бъде изградена многоетажна офис и търговска сграда със застроена площ от 14 хил. кв. м.

Към края на миналата година оценка на консултантската компания CB Richard Ellis (CBRE) определи стойността на кино „Изток“на 1,4 млн. евро .

От фонда заявяват, че са сключили предварителен договор и за продажбата на Evropa Palace – друго от бившите кина, които той притежаваше. Сделката, за която купувач не се назовава, се очаква да бъде финализирана до средата на септември.

Продължават преговорите за продажбата и на кино „Урвич“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *