post

Австрийската верига супермаркети BILLA България приключи сделката за закупуване на емблематимчното кино «Изток» от инвестиционния фонд TBIL (Trans Balkan Investment Limited – преди Equest), съобщават от компанията. От BILLA планират в сградата на киното да бъде изграден 17 за София супермаркет от веригата.

Според плановете предстои обновяване на фасадата на сградата, възстановявайки нейния традиционен облик в обновен и освежен вариант. Обмислят се варианти вторият етаж да се превърне в пространство за отдих и развлечения, като все още се дискутират различните възможности за това. Тези варианти ще бъдат съгласувани и със съответните органи и институции.

Читалище «Николай Хайтов» ще бъде запазено и ще продължи своята дейност в сградата на кино „Изток”, като едновременно с това ще бъде ремонтирано.

„В тези трудни времена искаме не просто да открием още един супермаркет за удобство на нашите клиенти. Искаме да бъдем максимално близо до тях – да подкрепим с каквото е възможно обществения комфорт и запазването на традиционните ценности за столичани”, коментира Борис Захариев, мениджър Бизнес развитие в BILLA България.

В България BILLA навлиза през 2000 г. За 9 години са открити общо 74 магазина, 15 от които в столицата. Веригата в част от групата REWE International, която управлява търговските фирми BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG в Австрия, както и много собствени марки. Компанията е активна и в туристическия бранш чрез BILLA Reisen, JAHN REISEN, MERKUR Ihr Urlaub и PENNY PACK’N’GO. В сегмента на супермаркетите REWE International развива бизнес в Италия, България, Хърватска, Чехия, Румъния, Русия, Словакия и Украйна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *