post

Ако парите от държавата не стигнат “Главболгарстрой” е готова да доизгради със собствени средства многофункционалната спортна зала в София. Това заявява пред “Дневник” президентът на компанията Симеон Пешов по повод слух, че се подготвя анекс към договора между спортното министерство и “Главболгарстрой” за оскъпяване на строежа на Четвърти километър.

Ще завършим залата за 90 млн. лв. без ДДС, както сме обещали, каквото и да ни струва това, каза Пешов.

“Няма никаква възможност сумата, която е договорена за строежа на залата, да бъде променена. Предупредени сме от Министерството на финансите и от премиера Борисов да не си правим никакви илюзии, че може да се искат допълнителни пари. Няма и искане за такова нещо от  “Главболгарстрой”, заяви Венцеслав Генков, директор на “Инвеститорски контрол” и бъдещ шеф на строящото се съоръжение.

По думите му в крайната сума от 90 млн. лв. без ДДС са включени 250 000 лв. за непредвидени разходи. От тези пари вече е изразходвана сума за подмяна на тръба, която захранва басейните на комплекс “Червено знаме”.

„Оскъпяване се получи и за металната покривна конструкция, по която се наложиха технологични промени за по-добро. Наехме фирма от Швейцария и до 15 септември покривът трябва да е качен”, добвя тпй.

През април премиерът Бойко Борисов съобщи, че са преведени първите 40 млн. лв, взети от фискалния резерв, припомня изданието. Цената на строителството беше намалена със 17 млн. лв, а “Главболгарстрой” се съгласи да сведе печалбата си до нула.

По план съоръжението трябва да е готово през август 2011 г. “Главболгастрой” спечели и обществената поръчка за 10.7 млн. лв. за ремонта на базата “Спортпалас” край Варна. Компанията печели повечето големи поръчки за ремонти в София.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *