post

Изглежда че лятото се оказа изключително горещо за световния пазар на луксозни недвижими имоти. След като през юли тази година неизвестен купувач брои 220 млн. долара за мезонет в Хайдпарк, Лондон, миналата седмица рекордът за продажба на най-скъп имот беше подобрен.

Този път сделката е в Монако, където по информация на онлайн изданието The Real Estalker, собствениците на компанията Candy & Candy company са продали свой мезонет за сумата от 306.5 млн. долара.

Апартаментът се намира в елитния комплекс La Belle Epoque, точно срещу яхтеното пристанище на Монте Карло.

Жилището е разположено на площ от 1 600 кв. м и е разделено на две секции, в едната от които има киносалон, кухня, спални и бани и гостна. В другата се намират огромна библиотеката, спа център и игрална зала, гардеробно помещение.

Мезонетът разполага също със собствена градина с естествени дървета.

По-рано жилището е било собственост на бразилският финансист Едмон Сафра, който умира при мистериозен пожар в същия апартамент през 1999 г.

Името на новия собственик не се съобщава, но се знае, че той е от Близкия Изток. Любопитна подробност е, че апартаментът е бил на корицата на престижното издание Architectural Digest през ноември 2009 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *