post

Фондация, посветена на най-големия глобален проблем на XXI в. – водата, беше представена вчера в  столичния ценър The Mall. „We Are Water”  създадена по инициатива на Roca – компания, специализрана в производството на обзавеждане за баня, и официално стартира своята дейност на 15 септември 2010 г. в Барселона.

Основната й цел е да намали отрицателното въздействие на недостига от чисти водни ресурси в света, да повиши културата на потребление на водата и да мотивира събирането на дарения, с които да реализира самостоятелни и съвместни проекти в най-нуждаещите се райони на планетата.

„Създаването на фондация „We Are Water” е поредната крачка напред в нашата мисия към опазване на околната среда и укрепване на нашия ангажимент за устойчиво развитие, с която позиционираме себе си като утвърдена компания в тази сфера”, заяви по повод старта на фондацията Хосе-Мигел Рока, главен изпълнителен директор на Roca Group.

Посетителите имаха възможност да видят документалния филм „Aралско море, загубеното море”, който разказва за една от най-големите екологични катастрофи в историята – пресъхването на Аралско море. Това е първият проект на фондацията и ще бъде представен в следващото издание на фестивала в Сан Себастиян.

Първите екологични инициативи на Roca стартират преди 50 години. По отношение на производството еко политиката на групата Roca намира израз в проекта Eco-Roca, който има две основни цели: до 2014 г. компанията да намали своите емисии на CO2 с 25% спрямо  2006 г. и да постигне безотпадъчно производство.

Загрижеността за планетата намира израз и в продуктовия дизайн, чрез иновационни решения за пестене на вода и енергия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *