post

Акционерите в мол Сердика център Sparkassen Immobilien AG и ECE Projektmanagement сключиха финансов договор с Bank Austria за отпускане на кредит на стойност 70 млн. евро, за срок от 10 години.

Сердика Център бе открит на 15 март 2010 г. като един от най-големите търговски центрове в Южна Европа.  Той разполага с около 210 магазина и заведения, с над 51 000 кв. метра отдаваема търговска площ, разпределена на три етажа.

Според предоставената информация към момента заетостта в центъра достига 99%, като под наем са отдадени 205 магазина. Посещаемостта пък се е увеличила с 20% от месец юли насам.

Обемът на инвестициите в търговския център е около 160 милиона евро, 65% от които бяха осигурени от Sparkassen Immobilien AG, а останалите от ECE Projektmanagement.

Изпълнителният директор на ЕСЕ Александър Отто заяви, че в  навечерието на Expo Real, България получава първия положителен сигнал от капиталовия пазар.” Заемният капитал за първокласни недвижими имоти отново започва да бъде достъпен при разумни условия.”, добави той.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *