post

Регионалната дирекция за надзор и строителен контрол (РДНСК) запечата и забрани за ползването на хотел, три ресторанта, плувен басейн и административната сграда на яхтеното пристанище на братя Диневи – „Марина Диневи” в курорта Свети Влас.

Проверката на РДНСК е установила, че всички обслужващи постройки – хотел, заведения и плувни басейни, нямат разрешение за ползване, т.е. акт-16 и на практика досега са работили незаконно.

Разрешителните за експлоатация са издадени не от РДНСК, а от главния архитект на община Несебър, което също противоречи на закона.

Според представители на една от политическите партии в Несебър пристанището в е незаконно, а частна фирма е достроила около 24 декара към територията на България, без да има разрешение за това.
„В морето са насипани 24 декара. Това е, съвсем нов имот се появява на кадастралната карта на България. Ще видите на скицата, че няма стар. Това е плажна ивица, което и изключителна държавна собственост”, коментира председателят на партия ДЕЛА Атанас Терзиев.

По думите му, липсват доказателства, че пристанището е изградено на концесия или е налице право на строеж върху държавен имот. Братя Диневи са отказали коментар по случая, а от Министерството на регионалното развитие и благоустройството са заявили, че е назначена спешна проверка по случая.

В сутрешния блок на bTV главният архитект на Несебър не пожела да даде категоричен отговор, дали постройките са законни или не. По думите му „проверката установява, че категорията на обекта не е вярна и трите сгради са вписани в едно строително разрешние”.

Строителните предприемачи братя Диневи имат 7-дневен срок да обжалват констативния акт. След това достъпът до заведенията и ползването им ще бъде забранено. Самото яхтено пристанище обаче не е запечатано.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *