post

„Аз съм поел ангажимента да построя магистралите “Люлин”, “Тракия” и “Хемус” и съм длъжен да имам резервен вариант. Имам план “Б” за строителството на АМ “Тракия”, тъй като винаги съществува риск нещо да се обърка”.   Това заяви в студиото на “Здравей, България” министърът на регионалното развитие и благоустройство Росен Плевнелиев. Това обаче не означава нови тръжни процедури и драматични развития, а по-скоро застраховане от страна на строителното ведомство, поясни той.

Според министъра фалитът на “Мостстрой” категорично няма да попречи на изграждането на магистралата. Фирмата няма отношение към пропадналия участък, ремонтът няма да струва 30 милиона лева, а не повече от 5 милиона лева.

Що се отнася до документация на “Мостстрой” тя е абсолютно изрядна, обясни Плевнелиев. Тя обаче включва данни за 2009 г., а състоянието на компанията се влошава от март 2010 г. нататък.

Относно проверките за състоянието на МРРБ от Сметната палата той заяви, че е правил опити да разбере какви са просрочените задължения на МРРБ, но е получавал различни справки от едни и същи хора.

За ремонтът на сградата на МРРБ констатирахме тройни и четворни цени. С тези 15 милиона можеше да бъде построена съвсем нова сграда, каза Плевнелиев. Наложихме дисциплинарни наказания на куп служители, така че от себе си сме дали абсолютно всичко. Основното, което ме води, е хората в министерството да разберат, че има правила, беше категоричен министърът.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *