post

Дирекцията за строителен контрол в Бургас забрани ползването на ваканционния комплекс „Марина Диневи“ в курортното селище Свети Влас. Очаква се да бъдат спрени токът и водата в двете сгради и басейна, съобщи БНР.

Хотелът, заведението и плувният басейн са собственост на строителните предприемачи братя Диневи. Според контролните органи те са въведени в експлоатация в нарушение на нормативните изисквания.

Миналата седмица РДНСК Бургас започна процедура по затваряне на комплекса, защото няма разрешение за използване, издадено от дирекцията.

През 2007 г. пристанището е започнало да работи с удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на Община Несебър. Това би било в реда на нещата, ако комплексът бе под 5000 кв. м. Според ДНСК обаче „Марина Диневи“ е над 5000 кв. м и е строеж от III категория, следователно трябва да се пусне в експлоатация от дирекцията.

„Твърденията, че луксозното яхтено пристанище в Св. Влас „Марина Диневи“ е незаконно, са некоректни“, заяви в отговор Йордан Динев, един от братята собственици на комплекса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *