post

В официално писмо до Бойко Борисов и Росен Плевнелиев партия ВМРО-НИЕ настоява за предприемане на спешни мерки за извършване на рехабилитация на пътния участък Разлог – Якоруда – Юндола – Велинград, който е част от третокласната републиканска пътна мрежа, съобщиха от пресцентъра на партията.

Безспорно е, че довършването на магистралите в България е приоритет, но да не забравяме, че не малка част от населението се обслужва и от третокласни пътища. Отсечката е много важна и възлова свръзка на Южна България с път Е79. Този участък обслужва и пътуващите към зимните ни курорти, а Агенция „Пътна инфраструктура” до момента не е предприела никакви действия, се казва в съобщението.

Според настоятелите състоянието на пътната отсечка Разлог – Якоруда – Юндола – Велинград е много лошо – с огромни дупки, паднали парапети, разбити мостове, а на места липса на цялостна асфалтова настилка.

Въпреки многобройните протести на гражданите, изпратените писма да министър Плевнелиев, актуални питания в Народното събрание от депутати досега нищо не е направено, заявяват от там.

От ВМРО-НИЕ настояват за незабавни и адекватни мерки, които да приведат пътя в нормално състояние, тъй като е опасен за преминаване и създава опасност от пътно транспортни произшествия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *