post

Да се въведе пълен мораториум върху строителството в заменени гори, това свое предложение ще поднови синият депутат Михаил Михайлов между двете четения на новия закон за горите, съобщава Дарик. Срокът за предложения по него изтeчe вчера. Проектозаконът предвижда забраната за преобразуване на скандално заменените гори да продължи да действа само за мрежата “Натура 2000”, защитените територии и зони А и Б на черноморското крайбрежие.

“Внасяме това, внасяме и за уедряването”, каза Михаил Михайлов от Синята коалиция. По думите му сега с едни текстове се допуска при уедряването на земите да има възможност да се извършват разпоредителни сделки и за определен период.

“Ние ще внесем предложение да няма разпоредителни сделки там, където има заменени територии. Знаете има и една друга спекулация: те казват да може да се спрат заменките само там, където е в защитените територии, а там където са в земеделски земи, нека се види какво е и биха могли. Ние казваме не, няма такова нещо. Всичко, което е обект на заменки, не подлежи на разпоредителни сделки. И естествено не може да се строи там”, коментира  Михайлов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *