post

На 8 декември ще бъде отворен пътен възел “Даскалово”, който е връзката между строящите се магистрали “Люлин” и “Струма”, съобщиха от агенция “Пътна инфраструктура”.

В момента в района при село Драгичево се образува най-голямата “тапа” по пътя за зимните курорти и южната граница. Очаква се до дни трафикът да се засили както заради идващия Студентски празник, така и покрай старта на нови ски сезон и многото почивни дни и празници.

В началото на октомври беше пуснат малък участък по пътен възел „Даскалово“, което целеше да се спести отбиването по маршрута през Перник и Радомир.

По план и според подписания с фирмата- изпълнител “Мапа Дженгиз” анекс цялата магистрала “Люлин” трябва да е готова до 15 май догодина. В противен случай строителите дължат неустойка.

Припомняме, че след редица проверки от страна на регионалният министър Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов, работата по аутобана започна с бързи темпове.

Пътен възел “Даскалово” е проектиран при пресичането на автомагистралата с пътя София – Перник – Гюешево и свързва “Люлин” с АМ “Струма”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *