post

Столичният общински съвет одобри строителството на сграда с хеликоптерна площадка в район “Подуяне”. Сградата се намира в ж.к. “Хаджи Димитър”. Това съобщи пред журналисти главният архитект на града Петър Диков, цитиран от money.bg.

Съветът е одобрил и площадка в район “Младост”, но Диков не знае дали тя се използва. По думите му Столичната община има намерение да съдейства за изграждането на хеликоптерни площадки в комплекса на ВМА, както и на сградата на болница “Токуда”.

Столичният общински съвет одобри и промяна в плана за регулация и плана за застрояване на представителната част на Западния парк, където се планира  изграждането на атракционни съоръжения.

Според главния архитект, който е вносител на предложението, до края на януари се очаква да бъде обявен търгът за концесионер на тази част от парка. Атракционните съоръжения ще бъдат изградени на площ от около 40 декара, но за разлика от закрития увеселителен парк “София ленд”, там няма да се допуска строителството на масивни сгради, посочи Диков.

Бъдещият концесионер ще охранява и поддържа цялото пространство на тази част от парка. Той трябва да бъде одобрен до лятото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *