post

РДНСК-Бургас и наета фирма изпълнител ще съборят незаконно изградени постройки в несебърския курорт „Свети Влас” – съобщи шефът на регионалната дирекция Георги Георгиев, цитиран от „Фокус“.

По думите му предстои изпълнението на заповеди за бутане на незаконно строителство в Обзор, Несебър и рибарското селище „Ченгене скеле” край Бургас. За една година са премахнати близо 100 незаконни обекта.

В рамките на месеца в Несебър предстои отстраняването на няколко заведения на плажа, бетонов път, басейн на пясъка. Сред обектите е и корабът ресторант “Капитан Джак” на южния плаж в Несебър. Заедно с атракциона, превърнат в заведение, ще бъдат съборени и още 12 обекта. Всички те имат влезли в сила заповеди за отстраняване.

Предстои да бъдат съборени и едноетажни масивни сгради в землището на село Емона, двуетажни къщи в Обзор и Черноморец, едноетажни постройки с долепени навеси на морския плаж на Несебър и бетонов път, ограда, паркинг и улично осветление на Южния плаж на Несебър, съобщава “Монитор“.

В рибарското селище в Бургас незаконните къщи, които трябва да бъдат съборени, са около 30.
Припомняме, че лошите метеорологични условия в края на декември миналата година са отложиха премахванията на незаконни строежи по Южното Черноморие. Тогава акциите бяха пренасрочени за периода 10 януари-15 февруари 2011 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *