post

Повече от две години след като намеренията си за експанзия на пазара на имоти в Индия, американският милиардер и предприемач Доналд Тръмп е напът да изпълни обещанието си. Плановете му включват строителство на  луксозна жилищна кула в Мумбай, съобщава Bloomberg.

По думите на Доналд Тръмп младши, син на магната и изпълнителен вицепрезидент на Trump Organization LLC, проектът е съвместна инициатива с местната строително-инвестиционна компания Rohan Lifescapes Pvt.

„Правим много луксозен проект с Rohan Lifescapes и ще бъдем в Индия по-късно това тримесечие, за да го обявим официално“, посочва той, но отказва да даде повече подробности около проекта.
В интервю от юли 2008 г. синът на Тръмп заяви, че планират да създадат фонд на стойност до 1 млрд. долара за покупка на имоти в Индия. „Пазарът започва да разбира и оценява лукса, затова има голяма възможност за нас там“, коментира той тогава.

Проектът на Тръмп ще бъде изграден върху терена на бивша болница в южната част на Мумбай, в пълен с бижутерски магазини квартал, в който се намира и единственият шоурум на Porsche в града и в близост да шоурум на Mercedes, по информация на анонимни източници на агенцията.

През октомври от Credit Suisse Group AG прогнозираха, че вследствие на икономическия ръст,  богатите хора в Индия може да увеличат почти двукратно активите си до 6,4 трлн. долара през следващите пет години.

Това разпалва търсенето на жилища, проектирани от дизайнери като Versace, Gucci и Roberto Cavalli, обяснява Ананд Нараянан, директор за Индия в лондонската агенция за имоти Knight Frank LLP.

„Следващата голяма тенденция в Индия е тази на брандираните жилища като Trump Towers и Versace Residences, каквито виждаме на други места“, посочва той.

Тръмп е брандирал сгради от небостъргачи в Манхатън до жилищни сгради с апартаменти в Тихуана в Мексико, Trump World в южнокорейската столица Сеул и Trump Towers в Истанбул.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *