post

Да се създаде смесено дружество между “Национална компания индустриални зони” ЕАД и Катарската инвестиционна служба, предвижда  меморандум между двете държави, който бе одобрен от Народното събрание на второ четене вчера.

Бъдещото смесено дружество ще има капитал от най-малко 500 милиона щатски долара, които ще бъдат внесени изцяло от катарската страна. Те ще бъдат инвестирани в селското стопанство, търговията с недвижими имоти, туризма, финансовия сектор и други сектори, които представляват атрактивни инвестиционни възможности. Документът предвижда и възможности за създаване на съвместни предприятия в различни сфери на икономиката.

Идеята за създаване на смесена българо-катарска компания за инвестиции в различни сектори на икономиката бе обсъдена по време на визитата на министър Трайков в Доха през месец март  2010 г, припомнят от Минстерство на икономиката, енергетиката и туризма.. С Меморундума България и Катар  ще обединят  усилията си за повишаване на икономическия растеж, бизнеса, социалната заетост и развитието на предприятията от двете страни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *