post

Поредният четвърти търг за продажба на “Кремиковци” ще се проведе утре. На пазара са обособена част, включваща предзаводската и заводската площадка на бившия комбинат, заедно с активите, свързани с производствената му дейност, съобщи синдикът на комбината Цветан Банков, цитиран от Фокус.

Началната цена е 316 милиона лева. Търгът е с явно наддаване, със стъпка на наддаване 4 милиона лева. Сумата, която трябва да се внесе като депозит, е 10% от първоначалната цена.

Към момента няма информация дали има заявили участие. Заявки могат да се правят до 14:00 часа утре, когато е търгът. На въпрос, какво ще стане, ако наддаването се провали за пореден път по някаква причина, синдикът заяви, че ще се преценява кое е на-изгодно за кредиторите. “Засега работим с надеждата, че ще има участници”, каза той.

За продажба на части от “Кремиковци” досега се проведоха три търга. На последният се яви кандидат, който не бе внесъл депозит. На първите два търга, които се проведоха в края на миналата година, не се явиха участници. Цената на обособената част от имуществото на комбината на първия търг беше 565,5 млн. лева.

Производството по несъстоятелност ще приключи, когато бъде продадено цялото имущество и сумите, постъпили от осребряването, бъдат разпределени между кредиторите по реда, предвиден в закона. Кредиторите на “Кремиковци” са над 7 000. Около 600 от тях са юридически лица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *