post

Ивайло Московски ще бъде новият министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, съобщи правителствената пресслужба.

Премиерът Бойко Борисов ще предложи на народните представители да освободят от длъжността министър на транспорта  Александър Цветков и на негово място да изберат Ивайло Московски, се казва в съобщението, цитирано от dnevnik.

В момента Московски е зам.-министър на транспорта. На поста си той успя да ускори многократно работата по оперативна програма “Транспорт”, която доскоро беше най-изостаналата и договори почти на 100% всички жп проекти.

Към началото на май вече са изплатени близо 200 млн. евро по програма “Транспорт”, което я нарежда на трето място като обем плащания след “Конкуретноспособност” и “Регионално развитие”.

Московски е роден в Плевен през 1972 година. Има магистърска степен по финансов мениджмънт от Стопанската академия в Свищов и бакалавърска степен по публични финанси от Университета за национално и световно стопанство в София.

Преди да стане зам.министър беше управител на официалното представителство за България на германската фирма STOLL. Бил е още търговски директор на “Балтекс комерс” и на “Сата”, а така също и председател на борда на директорите и член на управителния съвет на “Монтана” АД. Бил е член на надзорния съвет на “Аналитик” и инспектор в “София Инс” в началото на трудовата си кариера през 1995 – 1996 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *