post

След като Турция отговори на международната финансова криза с впечатляващ ръст и скорост, много инвестиционни експерти поставяха „горещите точки” в страната – като Истанбул, сред най-подходящите за здравословно завръщане на инвестициите в недвижими имоти.

Експертите се оказаха прави, твърди сайтът globalpropertyguide.com

Тазгодишен доклад на PricewaterhouseCoopers (PwC) и The Urban Land Institute обяви Истанбул като първи в Европа в областта на достиженията и напредъка. Истанбул задмина градове като Лондон, Париж, Мюнхен и Варшава и беше поставен на второ място в класацията „Представяне на осъществените проекти”.

Турция отбеляза и най-добър резултат в графа икономически ръст, което дава сигурност за възвращаемостта на инвестициите. Според проучването, Турция е втора в Европа по ръст на БВП – от 3% през 2009г. до 5.5% през 2011г. Това е и доказателство, че страната е с потенциал за продължаващ икономически ръст.

Анализът на Global Property Guide отбелязва и инвеститорския апетит към луксозните имоти в разгръщащия се Истанбул, с нови проекти, включващи висококачествен интериорен дизайн, обособен паркинг и други удобства.

Атрактивността на Истанбул сред инвеститорите идва и от градската комбинация от съвременен шик и културна традиция, се казва още в анализа.

Aвтор: Андрей Анастасов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *