post

Кръговото движение при кръстовището Бургас – Средец – Созопол вече е в експлоатация, с което приключи първият етап от проекта за изграждане на Пътен възел Юг. В момента старото кръстовище е затворено. То остана вътре в окръжността на новото кръгово движение. На негово място по проект ще бъде оформена зелена площ, над която ще мине надлез.

Общата стойност на проекта е 4.2 млн. евро. Финансирането се осигурява от правителството на Република България чрез заем от Европейската инвестиционна банка, а изпълнител е фирма “Хидрострой”.

„В пълна степен ще усетим ефекта от този проект догодина, когато приключи вторият етап. Дотогава призовавам водачите да бъдат внимателни, толерантни и да свикват с новата организация на движение”, каза кметът Николов.

Изпълнението на втория етап включва изграждане на надлез, който ще мине над кръговото кръстовище и по него безконфликтно ще върви трафикът за и от Южното Черноморие, без да се смесва с този от и за к-с „Меден рудник”. Той трябва да бъде завършен през юни 2012 г.

Кръговото кръстовище край Меден рудник е едно от най-важните на българското Черноморие. През него преминават транспортни коридори от национално и международно значение, натоварени туристически маршрути, свързващи севера и юга.

Редактор: Мая Димитрова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *