post

Над 1,8 млрд. лв. са договорените средства по Оперативна програма до момента, съобщи зам.-министър Лиляна Павлова при представянето на обновената интернет страница на програмата днес.

Новата www.bgregio.eu е активна от 3 август т.г. Средствата за усъвършенстването й са на стойност 23 500 лева от бюджета на програмата, а разработването й е съгласувано с бенефициентите на ОПРР.

Новата страница е с опростен достъп и съдържание, целящи да улеснят потребителите при търсенето и намирането на актуална информация за програмата. На сайта ще се публикуват само най-новите и необходими за тях данни, като само с едно-две кликвания бенефициентите ще имат пълен достъп до цялата информация по схемите на ОПРР. Така порталът ще подпомогне процеса на кандидатстване и успешно изпълнение на проектите по програмата. Улеснява се и възможността за подаване на сигнали за нередности.

Информацията на интернет страницата ще се актуализира периодично, като има възможност потребителите да получават известие за публикувани нови схеми или промяна в сроковете за кандидатстване на вече обявени.

Автоматично ще се архивират данните в момента, в който изтече тяхната валидност, което означава, че посетителите на сайта няма да губят време в търсене на информация сред остарели файлове.
На сайта на Оперативна програма „Регионално развитие” регулярно ще се публикува информация за напредъка по нея.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *