post

През септември ще бъде готов проекта за участъка на магистрала “Срума” през Кресненското дефиле, където ще бъде изграден тунел. До тогава ще бъде финализирана цялата документация. Това каза в съвместния сутрешен блок на БНТ и Дарик министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев.

По думите на министъра до края на юни 2012 г. трябва да бъде завършена отсечката от Стара и Нова Загора до Ямбол на магистрала „Тракия“. До края на октомври 2012 г пък е крайният срок до  Карнобат.

Плевнелиев подчерта, че управляваното от него министерство е заимствало от практиката на Долна Саксония, което е помогнало за успешното приключване на досегашните проекти от пътната инфраструктура. Според него осъществяването на плановете по строги графици е гаранция за успех.

Въпреки кризата и всеобщата стагнация на пазара, много български компании запазиха квалифицираните си кадри и се пренасочват към външни пазари, смята строителснитя министър. Като пример той даде „Главболгарстрой“, която спечели обществен търг на Европейската комисия за изграждането на Сметната палата в косовския град Прищина.

Очаквам, че строителите ни тепърва ще пренастройват стратегиите си за работа извън страната“, каза още Плевнелиев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *