post

Смяната на председателя на Агенция „Пътна инфраструктура” е заради нуждата от спешна работа по техническото изпълнение на проектите, обясни новият строителен министър Лиляна Павлова за смяната на Сергей Михалев, чието място начело на пътната агенция зае инж. Лазар Лазаров.

“Даваме шанс на човек, който е от системата, на човек, който е част от Управителния съвет, да поеме лидерството в процеса, за да работим по техническото изпълнение.“, аргументира се Павлова.

По думите й Михалев е свършил много добра работа. Оттук нататък октомври месец започват сериозните официални преговори за това какво ще се финансира, трябва да обосновем, че можем да изпълняваме проектите качествено и в срок. Това е атестатът, на основата на който ще можем да даваме аргументи сега, когато искаме да удвоим поне финансовия ресурс за пътна инфраструктура, каза тя.

Министърът заяви, че се надява до края на месеца да има формиран екип.

Относно спрените европроекти в Сливен Павлова обясни, че това не е прецедент, но за община Сливен е по-голям мащабът, тъй като средствата са спрени по две оперативни програми.

В министерството редовно се получават сигнали за нередности с европарите. “Когато говорим за сигнал за измама се налага автоматично да преустановим временно всички плащания по съответния проект и всички проекти на една община до изясняване на случая”, обясни министърът.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *