post

Германската верига за бързооборотни стоки „Кауфланд” ще отвори свой магазин в Габрово до началото на следващото лято, съобщиха от общинската администрация. Условията по сделката за покупко-продажба между компанията и собственика на имота на ул. „Ивайло” № 4 са конкретизирани.

Новият хипермаркет ще бъде изграден на 5 000 кв. м застроена площ на мястото на бившето месопреработвателно предприятие „Родопа”.

Работата по подготовката и разчистването на терена за строителството е вече в ход, като се предвижда премахване на съществуващите сгради и растителност. Новият магазин ще разполага с около 200 паркоместа, а по данни на инвеститора ще бъдат открити и около 150 нови работни места.

Веригата Kaufland е сред водещите фирми за търговия с хранителни стоки в Европа. Тя води началото си от Германия, където хипермаркетите осъществяват дейността си под името Kaufland, KaufMarkt и Handelshof.
Kaufland има филиали в Чехия, Словакия, Полша, Хърватска, Румъния. В България е от март 2006 и разполага с магазини в девет града.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *