post

Първия и единствен модерен търговски център – City Center Sliven ще отвори врати до няколо месеца. Това съобщи на пресконференция Добромир Ганев, управител на GVA Sollers Solutions, ексклузивен консултант по отдаване на площите под наем. По думите му интересът към шопинг центъра в града е много голям, като в момента се водят преговори с различни национални и международни брандове, сред които Виваком, Сибанк, Pierre Cardin, Hot Spot, DM и др.

Преговорияме и за наемането на сутеренното ниво, където ще има магазина за хранителни стоки. Към момента интерес проявяват 4 големи хранителни вериги и една местна, активни преговори се водят с две от тях.

City Center Sliven е разположен до централния градски площад на Сливен, непосредствено до сградата на Общината и главната търговска улица, и предлага баланс от магазини, включващи хранителни стоки, техника, модни марки и аксесоари, ресторант, кафе-сладкарница, детски кът и много др.

Търговският обект разполага с площ от 7 000 кв. м, разпределена на 5 нива, свързани помежду си с ескалатори и асансьори.  Търговските площи, които ще се отдават под наем са обособени в 50 единици с площ от 5 до 1 400 кв. м.

На въпрос, на какво залагат мениджъри и инвеститори, за да гарантират успеха на търговския център, Ганев изтъкна изключително гъвкавите решения за отдаване по д наем, локацията, както и фактът, че това ще е първият поодбен обект в града.

В момента цените за отдаване под наем в София са сравнително стабилни – от 12 до 18 евро на кв. метър. В малките градове обаче доста често се залага на по – различни схеми като процент от оборота или съчетание на фискиран наем с процент. От GVA Sollers Solutions отбелязаха, че редица модни марки ще стъпят за пръв път в Сливе, което също е предпоставка за успеха на проекта.

“Довършителните работи по Търговския център вървят по план и съвсем скоро ще обявим датата на официалното откриване на комплекса“, допълни той и поясни, че финансирането е осигурено и гарантирано, което е предпоставка за устойчивото му развитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *