post

Агенция “Пътна инфраструктура” планира четвърти етап в ОП “Регионално развитие”, каза на пресконференция председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров. В него с приоритет ще бъдат проекти за около 160 млн. лв., ще бъдат включени около 200 км. пътища, чието строителство ще започне през новия строителен сезон. Предполагаме, че това ще бъдат около 15 лота. Надявам се през пролетта да започнем строителството на тези участъци, каза Лазаров.

Той подчерта, че пътната агенция и държавата не се занимават основно с големи инфраструктурни проекти като магистралите и скоростните пътища, но и с рехабилитация на втори и трети клас пътища. По ОП „Регионално развитие”, приключихме успешно първия етап, в момента в строителство е втори етап. Има и треи, в който влиза Южната дъга на Софийския околовръстен път. Той посочи, че в момента се планира етап четири.

По думите му цялостното направление, което да включва няколко поредни пътя, ще бъде акцент при определянето на обектите, които ще бъдат включени в ОП „Регионално развитие”. Идеята е не да акцентираме на отделни пътни отсечки от по-нисък клас пътища, които наистина се нуждаят от ремонт, а да направим цялостна визия, цялостно направление, което да включва няколко поредни пътя, които да бъдат свързани, обясни той и посочи за пример пътя за Старосел.

Общата дължина на рехабилитираните участъци и тези, които ще бъдат рехабилитирани, е около 615 км, каза още шефът на АПИ. Приоритетно ще бъде и използването на рециклирани материали при строителството на пътища.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *