post

Националната ни стратегия за развитие на всички видове туризъм в България е свързана с природата. Ние искаме да привлечем повече туристи, които да практикуват различни спортове в България, така че сме готови да посрещнем гостите си за тяхната активна ваканция. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков пред екип на телевизия Евроспорт в Лондон, където участва в програмата на WTM – световното туристическо изложение в британската столица.

По думите му в стратегията си за развитие на туризма, България акцентира върху възможностите за алтернативен туризъм – културен, винен, уелнес и спа, голф и други. Пред туристите в България стоят богати възможности за практикуване както на традиционните ски и морски спортове, така и за по-екстремни или по-малки.

Министър Трайков припомни пред журналистите номинацията на България за непозната голф дестинация от Международната асоциация на голф-туроператорите за годината.

България притежава изключително богато културно наследство – над 40 000 културни паметника, 7 от които са включени от ЮНЕСКО в списъка на световното културно наследство, каза Трайков на журналистите. Той припомни, че през следващата година предстои обща изложба на български тракийски съкровища в Лувъра. Страната ни е на второ място в света по гъстота на минерални извори на квадратен километър.

Българският спортен календар е пълен със събития, които също могат да допълнят почивката на нашите туристи, отбеляза министър Трайков. Световната купа за мъже и жени в Банско, европейската купа за мъже в Пампорово, световната лига по волейбол в София, както и стартовете по мотокрос са част от календара за 2012 година, добави той.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *