post

1500 апартамента, разположени на площ от 270 000 кв. метра. Това са параметрите на най-внушителния хотел, който ще бъде изграден в Пекин.

Beijing National Hotel е дело на архитектурно бюро в Лас Вегас, ръководено от Том Уискомби. Проектът има всички шансове да се превърне в „чудото” на органичния дизайн и високите технологии, съобщава fakti.bg.

Хотелът ще бъде разположен в непосредствена близост до пекинското летище. Покривите на трите сгради, които ще наподобяват кръвоносна система, ще бъдат стъклени. Това ще даде възможност на живущите да наблюдават кацащите самолети.

Хотелът ще разполага освен с конферентни зали, барове и SPA център, и със зимна градина с тропически растения, която ще заема 10 000 кв.м. Един от ресторантите ще бъде разположен на покрива и така посетителите ще могат да се любуват на панорамна гледка.

Вътрешната обвивка на съоръжението ще бъде изработена от олекотена кабелно-мрежеста структура, наподобяваща кожа. Вградените в нея прозорци ще осигуряват естествената осветеност на помещенията вътре.

Редактор: Ина Папазян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *