post

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова освободи цялото ръководство на “Автомагистрали” ЕАД и направи промени в устава на дружеството, съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

От борда на директорите са освободени неговият председател Валентин Николов, изпълнителният директор Антон Антонов и третият член на борда – Иван Илиев.

На тяхно място са назначени – за председател на Съвета на директорите Емил Миланов, за изпълнителен директор и член на съвета на директорите Дафина Станчева и Александър Филев – за член на съвета.

С решение на министъра уставът на дружеството се променя в посока ясно носене на отговорност. В момента тя е колективна – на председателя на Съвета ни директорите и на изпълнителния директор. С направената промяна представителството и отговорността за дейността на дружеството ще се носи от изпълнителния директор. Решението на министър Лиляна Павлова влиза в сила от днес, се казва още в прессъобщението.

В следствие на недобрата организация през уикенда основни и второстепенни пътища останаха под блокада на снега. По магистралите Тракия и Хемус пък се образуваха километрични задръствания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *