post

Близо 35 млн. лева ще бъдат инвестирани във Видински регион през този програмен период, като част от тези средства са заложени в бюджет 2012 г. Това съобщи премиерът Бойко Борисов при посещението си във видинското село Арчар, където откри рехабилитиран участък от пътя Видин – Лом.

Средствата ще бъдат инвестирани в инфраструктура, туристически атракции и исторически обекти във Видин, възстановяване на крепостта “Калето” в Белоградчик и др. Освен това правителството ще дофинансира с близо 50-60 млн. лв. и строителството на Дунав мост 2, който трябва да бъде завършен тази година, предаде БТА.

“Държавата няма да може да подпомогне финансово община Видин, която е с най-много натрупани задължения в страната”, заяви премиерът. Той обясни, че това е така по закон, защото ще ѝ бъдат наложени санкции от Брюксел. Според Борисов община Видин, както и много други, са управлявани по безобразен начин.

Общата задлъжнялост на българските общини е над 200 млн. лева.

Реконструкцията на второкласен път Видин-Лом-Ковачица/Гиген е на обща стойност 14 694 541 лв. без ДДС. Той е реализиран по проект „Рехабилитация на пътната инфраструктура” със 75% финансиране от Световната банка. Останалите средства, както и ДДС са от републиканския бюджет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *