post

Първият у нас Закон за публично-частното партньорство влиза за обсъждане в пленарна зала през тази седмица. Това обяви в Плевен председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Според нея сега действащото законодателство за обществените поръчки и за концесиите дава възможност на частния бизнес да участва в големи проекти, а новият закон ще създаде по-благоприятни условия за предприемчивите, съобщава БНР.

Необходима е по-гъвкава форма, която ни се задава на дневен ред именно от подобни програми, на която станахме свидетели, обсъждайки програмата “Джесика”, когато е възможно, или само представители на частния бизнес, или смесено, или само с публични средства да се участва в такива проекти.

Практиката показва, че тогава, когато се убединят усилието на частния инвеститор с публичните средства, представители на общинските власти или на държавата, тогава като че ли има повече взаимно доверие между представителите на властта, най-образно казано, и на бизнеса и нещата се случват по-добре.

Както StroiMedia писа Законопроектът беше одобрен от Министерски съвет през септември миналата година.

Председателят на парламента Цецка Цачева участва в Плевен в работна среща с местния бизнес за представяне приоритетите на програма “Джесика”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *