post

Пристройки и навеси на новопостроени сгради поддават на тежестта на снега. Преди няколко дни се срути едно от външните кафенета на НДК, съобщи fakti.bg.

Вчера на снежната маса поддаде и централният портал на логистичния център на Кауфланд в Индустриална зона „Раковски” в Пловдив. Складът беше пуснат в експлоатация през лятото на 2007 година. В него се съхраняват пакетирани продукти с дълъг срок на годност.

Само преди седмица се срути козирката на летище Пловдив, която се намира над терминала за пристигащи пътници. По всяка вероятност причината е снегът, който е натежал. Това не е първият проблем с новия терминал на летището. Миналата година той прокапа заради некачествен строеж.

Сградата бе строена ударно само за 4 месеца и бе открита дни преди последните парламентарни избори от бившия премиер Сергей Станишев. Най-вероятно заради бързото строителство сега терминалът е пропукан, климатичната инсталация не работи, а покривът тече. Така се е стигнало и до срутването на козирката, която не е издържала натрупания 40 сантиметра сняг.

В Смолянско заради тежките преспи пък се срути покривът на хале докато в него са работели няколко души. Работниците успели да избягат точно преди да падне един от навесите. Под тежестта на снега покривната конструкция помела и останалата част от сградата.

“Падна първо малкия навес и точно след 2-3 минути цялата сграда тръгна. Най-радостното е, че няма човешки жертви, защото щеше да бъде голяма трагедия”, обясниха очевидци. Нанесените щети на фирмата собственик на базата са изключително големи. Под отломките останал и двуместен хеликоптер.

Редактор: Ина Папазян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *