post

Нов завод за екологично чисто гориво – пелети, отвори врати в Разлог, съобщиха от общината. Инвеститор е италианската компания “Проджетто Еколоджиа”. В завода ще работят 45 души.

„Когато се заех с изграждането на фабриката си поставих няколко цели, пряко свързани с дейността ни. Първо да се изгради инсталация за този вид производство, подобна или по-добра от съществуващите в Европа. Производство на продукт да бъде с качества подобни или по-добри от  тези на останалите пелети, които се продават в Европа. За нас и нашите клиенти е важно да се използва само дървесина, без никакви добавки в производствения процес. Инвестираме за обучение и квалификация на работници, които биха гарантирали бъдещото развитие на сектора. За нас всичко това е постигнато от нас в Разлог и днес този завод е реалност за България.”, каза директорът на фабриката Лино Леонардо Пилони.

Това е втория завод за производство на пелети в Разлог. Първият отвори врати още през 2006 година, но собствениците му го определят по-скоро като “експеримент”. Към края на 2008 година италианските инвеститори решават да построят новата фабрика. По думите им инвестиционния климат в общината е помогнал за откриването на новия завод.

Пелетът е екологично чисто гориво, което се произвежда от отпадъците от преработването на дървесината (дървени изрезки и стърготини). Тази сурвина е търсена и ценена на европейския пазар. Чрез производството на пелети се оползотворяват и преработват всички дървесни отпадъци, което води до създаване на един завършен цикъл, щадящ околната среда, категорични са от италианската фирма.

One thought on “В Разлог откриха завод за пелети

  1. I must say it was hard to find your blog in google.
    You write awesome articles but you should rank your blog higher in search engines.
    If you don’t know 2017 seo techniues search on youtube: how to rank a website
    Marcel’s way

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *