post

Още един проект в София взе “зелената” посока и е на път да получи сертификат за устойчиво строителство. Сграда 15 на “Търговски център Европа” ще получи сертификат по стандарт BREEAM, каза за StroiMedia арх. Андрея Момерин, който е оценител по системата.

Чрез сертификацията си по стандарта BREEAM сградата ще отговори на нуждите от първокачествени офиси и складове с висока ефективност на експлоатация, здравословна работна среда, социално отговорно използване на природни ресурси и пълноценно управление на отпадъците, и замърсяването на околната среда без аналог до момента у нас, коментира Момерин.

“Търговски център Европа” е инвестиция на фирма “Б.Н.К” ООД с управител Веселин Балевски. Сграда е разположения на бул. “Искърско шосе” и “Христофор Колумб” в София и представлява комплекс от офиси и складови площи.

От управата на центъра заявяват, че Сграда 15, съчетава в себе си най-добрите практики на строителство и правилният подбор на подходящи строителни материали. За тях остават водещи оптимизацията и ефективността, които водят до качество и комфорт са основните идеи в концепцията за офис площите.

Какво е BREEAM
BREEAM (BRЕ Environmental Assessment Method) е водещия и е най-широко използваният метод, който оценява устойчивостта на сградите, с над 110 000 сертифицирани сгради и над половин милион, регистрирани за сертифициране.
BREEAM се използва по целия свят и може да бъде използван, за да се оцени една сграда или портфолио от сгради, както в национален, така и извън национален мащаб.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *