post

В момента се извършва демонтаж на трамвайния път по участъка от бул. “Св. Наум” до бул. “Джеймс Баучер”, предаде БТА.

Фандъкова припомни, че ремонтът се извършва паралелно със строителството на метрото, а след влизането на втората му линия в експлоатация от септември, два пъти повече ще са хората, които ще могат да се възползват от по-бърз транспорт.

Осем транспортни обекта ще бъдат изцялото ремонтирани, реконструирани и доизграждани през тази година. Половината от тях се финансират със средства по ОП “Транспорт”, а останалите – със средства от общинския бюджет.

В рамките на ремонтите при бул. “Черни връх” ще се изградят нови тротоари, ще се подмени водоснабдителната инфраструктура, както и ще се рехабилитират пътните платна, посочи кметът.

По думите й няма да се стига до спиране на движението в участъка, а по-скоро до ограничаването му в отделните платна, докато се работи по останалите. Предстои и ремонт на бул. “Кн. Мария Луиза”, посочи още кметът.

До края на август ще се ремонтира и подлезът на НДК, както и ще се довърши подземният паркинг под бул. “Черни връх”. За ремонта на булеварда, паркинга и подлеза общината е осигурила 6,5 млн. лв. от бюджета си, посочи Фандъкова.

“По-важното за мен е не да увеличаваме парите за частични улични ремонти, а чрез по-добър контрол да подобряваме качеството им”, каза още кметът. Тя даде пример със средствата за аварийни ремонти през март тази и миналата години. За 2011 година са били платени 340 хиляди лева, а след консервацията на част от нарушените участъци по пътните платна, тази година са били дадени 80 хиляди лева за ремонта на основните булеварди.

Днес приключва отстраняването на дефектите по въведения в експлоатация участък от бул. “Ломско шосе” – между надлез “Надежда” и ул. “Бели Дунав”. Строителят е ремонтирал нарушените тротоари, а гаранцията след завършването на обекта е пет години, каза изпълнителният директор на “Метрополитен” АД Стоян Братоев.

До края на месеца е срокът за подаване на оферти за строителството на метрото от бул. “Цариградско шосе” до летище “София”, като договорът за него най-рано ще бъде сключен през юли. Индикативната стойност на обекта е 120 млн. евро.

Редактор: Ина Папазян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *