post

Втората по-височина сграда в света, наречена „Небесно дърво”, бе завършена само за четири години и струва 5 милиарда йени или близо 600 милиона евро, съобщи немското списание „Щерн”, цитирано от Труд.

Чудото на архитектурата се намира в Токио и е с височина 634 метра. Официалното откирване на сградата е насрочено за 22 май. Билетите са с цена 250 йени и вече са разпродадени.

Посетителите ще могат да спират на двете платформи на съоръжението на височина 350 и 450 метра и да се наслаждават на гледката на 36-милионния град, с дължина 70 и ширина 50 километра.

Телевизионната кула има 450 етажа и е устойчива на най-силни земетресения. Основата на сградата се разпростира на 400 метра и около нея има малко селище, известно като “town with a tower” („град с кула”).

Освен предназначението си на диспечер на сигналите за дигиталните радио и телевизионни предавания, „Небесното дърво” разполага с голям аквариум, театър и научен институт.

Японската сграда се нарежда на второ място в света след 829-метровата “Burdsch Chalifa” в Дубай.

Сградата се е превърнала в емблема на Токио. Тя се намира в източната част на столицата, а нощно време светлините й се виждат от стотици километри.

Новата кула се намира в туристическата част на японската столица. Близо до архитектурното чудо е реката Китайукен и паркът „Шинсуи”.

Редактор: Ина Папазян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *